torstai 18. joulukuuta 2014

Preston & Child - Blue Labyrinth (2014)

Douglas Preston, Lincoln Child: Blue Labyrinth

Narrated by: Rene Auberjonois
Length: 14 hrs and 11 mins 
Series: Pendergast, Book 14
Unabridged Audiobook
Release Date:11-11-14
Publisher: Hachette Audio
Ei suomennettu.

Kustantaja esittelee teoksen seuraavasti: (oma suomennos)
Tarkoin varjeltu perhesalaisuus nousee esiin, kun yksi Aloysius Pendergastin kaikkein armottomimmista vihollisista ilmestyy hänen kynnykselleen murhattuna. 

Mysteeri täyttää kaikki täydellisen murhan tunnusmerkit, lukuunottamatta arvoituksellista vihjettä: Turkoosi mineraalikivi on tarkoituksellisesti jätetty kuolleen vatsaan löydettäväksi.

Turkoosi johtaa Pendergastin hylättyyn kaivokseen suolajärven rannalle Kaliforniaan, joka puolestaan ​​työntää hänet löytöretkelle syvälle perheensä synkkään menneisyyteen.

Pendergast huomaa pian, että vastassa on muutakin kuin sukuhistoriaa: hän on tappajan tähtäimessä, joka vaatii kostoa ikivanhaan rikkomukseen. Nopeasti Pendergast sotketaan verkkoon, joka haastaa sekä mielen, että ruumiin... ja saattaa vaatia jopa hengen.

Kommentit:
Lupasin jo itselleni, etten enää sotkeudu agentti Pendergastin seikkailuihin, mutta kun tämä ilmestyi pari viikkoa sitten ja arvostelut rupesivat olemaan melko mairittelevia (viiden tähden arvostelut hyppäsivät näkyviin samana päivänä kun kirja julkaistiin, ei kai minua liristellä silmään?). No, pakkohan se oli taas avata tili Audible.com'iin. Lisäksi oli jo vierähtänyt yli kaksi vuotta kun viimeksi kuulin suosikkilukijani: Rene Auberjonois'in ääntä ja lisäksi olen viettänyt liikaa aikaa taidekirjallisuuden parissa, joten: takaisin tekno-trillerien pariin.

Kirja alkaa lupaavasti ja paljastuu, että minulla on aukkoja tiedoissani. Jätin väliin kammottavan Helen -trilogian kaksi viimeistä osaa (Cold Vengeance ja Two Graves) ja myös kirjan "White Fire". Yllättävä tieto on se, että Pendergast ja Helen ovat saaneet joskus kaksospojat (Tristram ja Alban). Kiinnostavaa siis riitti, mutta puoleenväliin päästäessä juttu hyytyi ja Pendergastkin tuntui katoavan jonnekin. Lopussa taas parempaa, vaikka pääkonna olikin tavallinen kovanaama eli tylsä pettymys. Constance Greenen potentiaali jätetään hyödyntämättä - ilmassa leijuu jo, että hänen varalleen on kirjailijakaksikolla jo suunnitelmansa.

Lopussa päälimmäiseksi jäi aavistus siitä, että pian alun jälkeen päättelemällä olisi saattanut päästä suoraan loppuun ja että kaikki juonelliset kitkuttelut välissä olivat turhia, sanoisinpa vielä että ne olivat erittäin keinotekoisen tuntuisia, eikä mistään johtolangasta kasvanut yhtään mitään kiinnostavaa. Näin sanoen ei pysty kolmea tähteä antamaan, vaikka kirjaa on hypetetty Pendergastin paluuna (viesti on sama joka puolella: lopultakin luettava Pendergast). 

Huomaan pohtivani hyppääkö Pendergastin poika Alban kuitenkin jossain vaiheessa elävänä esiin ja jos näin on, olisiko Pendergastin aika siirtyä mullan alle? Eikä mitään valekuolemaa taas.

Ehkä Preston & Child ovat ylityöllistettyjä, ehkä he eivät vaan pysy parempaan, ehkä he eivät vaan tajua että parasta olivat ne kolme ensimmäistä kirjaa - Pendergastin juurten tonkiminen kyllästyttää.

Viimeisimmät uutiset: pojat kirjoittavat jo uutta Pendergastia (toivottavasti ei jatkoa edelliselle) ja Lincoln Child julkaisee 2015 keväällä Jeremy Logan -sarjaa #4:n The Forgotten Room. Toivotan onnea.

**---/***** (olen tottunut, siksi kai luen näitä - uusille en tätä suosittele lainkaan)

Luetut Douglas Preston (ja Lincoln Child) -kirjat:
***** Ihmeiden kabinetti - Cabinet of Curiosities (w. Lincoln Child, 2002)
**** Relic (w. Lincoln Child, 1995)
**** Reliquary (w. Lincoln Child, 1997)
**** Cemetery Dance (w. Lincoln Child, 2009)
*** Isku - Impact (2010)
*** Uusi Atlantis - Deep Storm (2007) (Lincoln Child)
** Rienaus - Blasphemy (2008)
** Blue Labyrinth (2014)
** Kuoleman asetelma - Still Life With Crows (w. Lincoln Child, 2003)

Fever Dream (w. Lincoln Child, 2010)
Diogenes trilogy (w. Lincoln Child)
* Tulikivi - Brimstone (2004)
* Veljensä vartija - Dance of Death (2005)
* Kuolleiden kirja - The Book of the Dead (2006)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti